søndag 8. desember 2019

Nyheter i hagen neste år.

Jeg er lite aktiv på nettet for tiden,
men desto mere aktiv med  frøformering og stiklinger.

I løpet av ettersommerens hektiske åpningstid med salg
i drivhuset, gikk jeg tom for diverse planter.
Blant annet denne lettstelte potteplanta, Whitfieldia.
Nye planter er på gang, og noen har startet blomstringen.


Mange nyheter blir også sådd.
Jeg har lånt noen blomsterbilder fra nettet,
og disse har jeg merket med navnet fra nettstedet.

Dette er passiflora vitifolia som er i god vekst fra frø.


Dette er passiflora maliformis (som ikke har spiret enda).


Frøplanter av Iochroma australis vokser villig.
Planta kalles gjerne "liten engletrompet",
og blåfargen er fantastisk.


Sorte stokkroser er ganske herdige, 
og kan kanskje overvintre også i min sone.


Dette er frø av Bomarea multiflora som har ligget i vann,
og det ytre skallet har åpnet seg.


Jeg hadde ei av disse plantene, Lapageria rosea, for salg
i sommer. Men ingen tok sjangsen på å prøve den.
Det er jeg litt glad for nå som jeg kan nyte
synet av blomsten som snart åpner seg.
Det er bare en blomst, men den varer veldig lenge.

13 kommentarer:

 1. Ja, det har ikke vært mye å "se" til deg, Martin! :)
  Jeg vil gjerne kjøpe en frøplante av Iochroma når det blir vår. Fantastisk blåfarge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal prøve å huske det Marit.
   Jeg har ikke sett den i virkeligheten, men på de fleste nettbilder er fargen ganske lik.

   Slett
 2. Her blir det mye spennende etter hvert. Blir spennende å følge med. Ha ei fin førjulstid. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. De to nye pasjonsblomstene har duft tror jeg. Det er jo et ekstra pluss.

   Slett
 3. Så mye spennende og fint. Selv har jeg jo ikke så mange eksotiske planter, svart stokkrose har jeg hatt, men om det finnes flere sorter vet jeg ikke. Det tok mange år før den blomstret, men etterpå har jeg ikke sett den. Har bestemt meg for at jeg ikke skal ha flere planter som må overvintre inne, allikevel klarte jeg å komme hjem med både pasjonsblomst, bougainvillea og ynde i sommer :) Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett litt forskjellige erfaringer angående sorte stokkroser, og jeg er usikker på hvordan de vil oppføre seg. Det vil vise seg etterhvert.

   Slett
 4. Det har ikke vært så mye å se til meg også, og det er godt å være litt utenfor det digitale i perioder. Jeg har også sådd litt i år men da staudefrø som står ute til stratifisering. Så er blir det jo ikke noen spiring før våren :-)) Hadde vært moro å kikket innom en gang om jeg var på dine kanter. Ønsker deg en fin adventstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du reiser jo også svært langt har jeg sett av bildene dine.
   En liten svipptur til Møre er jo ingen hindring.
   Velkommen til dere begge :-)

   Slett
  2. Så sant så sant :-)) Takk for det, du skal ikke se vekk fra at vi tar deg på ordet!

   Slett
 5. Det var så kjekt å besøke hagen din i sommer, og eg kjem gjerne igjen hvis det skulle bli ein ny muligheit neste år. Whitfieldia som eg kjøpte hos deg, blomstra lenge og ser fortsatt veldig frodig ut - likeså Cestrum elegans og Fuchsia boliviana. Sistnemnte har beholdt bladene sine fram til no, begge står i eit lyst rom med ca 5 grader, mens Whitfieldia har omlag 12 grader. Ellers har eg dei siste to åra pådratt meg ein samling med orkideer frå Solheim Gartneri i Skudeneshamn. Som du sikkert veit, så er det no nedlagt - veldig synd, men kanskje ein lettelse for både pengebok og vindusplass:-) Eg ønsker deg fine romjulsdagar og eit godt nytt år! Mvh Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var med på en orkidé-import fra Equador som Olga i Solheim Gartneri arrangerte. Ellers har jeg ikke kjøpt noe fra dem.
   Hun flytter til en annen by, men jeg antar hun gjenåpner på sitt nye bosted.
   Hyggelig med besøk i sommer, og velkommen tilbake. Godt nytt år til deg Hildegunn.

   Slett
 6. Olga skriv at ho slutter med plantesalg dessverre, men vil fortsette med salg av jord og utstyr. Eg sikra meg mange godbiter derifrå, men Masdevallia var dessverre utsolgt da eg oppdaga sida hennes. Kanskje du får laga til nokre småplantar for salg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, det er sånn det er. Det ble vel for mye styr for henne da.
   Jeg har et par småplanter av Masdevallia coccinea (rød) på gang, men de har utviklet seg veldig sakte.
   Så jeg antar det tar lang tid før det blir noe å selge.

   Slett