tirsdag 18. februar 2020

Vår og vekst i drivhuset.

Litt oppildnet av vellykket tidlig spiring på andre frø,
har jeg sådd to frø av Hokkaido gresskar.
Det er mest for å se om det er mulig å starte så tidlig,
og nå er det 16 dager siden gresskarfrøa kom i jorda.


Så vil det vise seg om jeg kan gi nok lys, og ikke
minst plass innendørs, til så plasskrevende vekster. 


Jeg legger inn noen bilder av frøsådde prydvekster som
klarer seg bra med det lyset jeg kan gi plantene nå.
Rød 'Morning Glory'

Rød Passiflora
Calliandra (ei plante med vanlig tropisk bladvekst) 
Jeg tar med ei blomstrende potte med fylte
snøklokker som jeg har hatt i mange år.
Pluss en "evigblomstrende " pasjonsblomst.13 kommentarer:

 1. Hei Martin,
  Du får alltid spiring på så mye spennende! Flott farge på pasjonsblomsten. Så fine de doble snøklokkene er. De har jeg også plantet her, men de blir borte etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den blå pasjonsblomsten er stiklingsformert (ikke frøsådd),
   og jeg er spent på hvordan den røde blir. Jeg har aldri sett den "live".

   Slett
 2. Hei Martin!
  Nydelige vårvibber!
  Jeg sådde en gang en pasjonsblomt, men da den endelig blomstret var det de mest kjedelige fargene (nesten ingen farger) så den gikk fakstisk i søpla :). Nå er det rett før det faktisk blir plussgrader i drivhuset når sola skinner her også.
  Ha en fin dag!
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mange farger av dem Lena.
   Den jeg sådde er en art såvidt jeg vet, og da blir det ikke noen annen farge.
   Ved stiklingsformering er det greit å se blomsten først.

   Slett
 3. Det er så spændende at så og se hvad der kommer ud af det.
  Flot farve på Passionsblomsten.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar

  1. Lene. Denne Passiflora kommer fra gartneriet Lammehave i Danmark.
   Lammehave har mange fine hybrider :)

   Slett
 4. Kjekt å være i gang. Jeg har foreløpig bare sådd noen staudefrø ute, men kjøpte noen pluggsommerblomstplanter tidligere i uken, som jeg er veldig spent om jeg klarer å holde i live til de kan gå ut, har heller ikke ekstra lyst. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Pluggplanter er greit for å komme tidlig i gang. Men uten ekstra lys er det antagelig vanskelig å få fine og tette planter.
   En armatur vil nok gjøre underverker for småplantene.

   Slett
 5. Artig å lese innlegg frå deg igjen! Det hadde vore kjekt å sjå meir om dei andre plantene i drivhuset òg, for slikt virker så inspirerende på ein amatør som meg :-) Eg har ikkje ordentleg drivhus, men priser meg lykkeleg for plantelysa som eg kjøpte hos Gartnerbutikken.no i fjor - dei har sørga for rikeleg belysning gjennom mørketida. Hilsen Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hildegunn.
   Jeg har ikke skrevet så mye i det siste da jeg føler at jeg gjentar meg selv :) Men jeg har flere Cestrum elegans og Whitfielda (som du også kjøpte) på gang. Ellers har jeg stiklingsformert bl. annet den vakre orkidéen Masdevallia coccinea. Den synes jeg er veldig spesiell.

   Slett
  2. Vi lesere synes slett ikkje at du gjentek deg sjøl på nokon måte! Tvert imot er bloggen din veldig variert og interessant, men eg håper at du vil ha oftare innlegg når det skjer mykje i drivhuset framover. Og Masdevallia er ei spennende planteslekt :-)

   Slett
 6. Hei Martin! Deilige bilder fra et vårlig drivhus :-)) Kjenner jeg blir bitte litt missunnelig... Vi har mye som blomstrer her ute i hagen, men med alt regnværet blir det ikke den store susen over det. Nei glasshus er nok tingen :-)) Fortsatt god vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Etterhvert som plantene vokser, så blir det mere kaotisk nå.
   Jeg synes det er morro med tidlig vårfølelse, og kaostilstander i drivhuset følger med :-)

   Slett