tirsdag 16. juni 2020

Nye blomstergleder.

Dette hadde jeg ikke forventet allerede i år.
Blomsterknopp på protea er skikkelig morro.


Min magnolia 'Susan' har ikke mange blomster,
men den stråler rett utenfor vinduet.


En navnløs rhododendron hybrid er flott akkurat nå.


Klokkeblåstjerna hadde jeg glemt navnet på,
men fikk navnehjelp på nettstedet Hagepraten.
Den lyser opp mellom bladverket på en mørkbladet hyll.Jeg forbereder litt plantesalg under perioden 
med åpent galleri i år også.
Noen eksempler her.
Alcea (flerårige stokkroser)

Dette er hippeastrum eguestre som har formert seg .
Den har jeg har hatt i mange år, og plantene er oppdelt.

Løken lar jeg blomstre om sommeren slik det er naturlig for den.

Dette er en godbit for plantesamlere.
Det tar ganske lang tid å formere den,
og prisen blir deretter. Kun to planter.
Petraeovitex wolfei

6 kommentarer:

 1. Så flott blomstring hos deg, og den rhododendronen var nydelig! Protea forbinder jeg med blomsterbutikker, for der selges de innimellom som avskårne til buketter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Protea i blomst så jeg første gang på Ringve botaniske for endel år siden, og jeg glemte den aldri. Den planta der må jeg bare forsøke tenkte jeg, og nå håper jeg bare at blomsten utvikler seg som den skal.

   Slett
 2. Eg husker godt ein fristende Protea som du hadde til salgs i fjor, og som eg funderte lenge over - men kom fram til at den sikkert var for vanskeleg å få til for ein amatør som meg. I dag er det interessant å lese om Petraeovitex wolfei, som kan bli overdådig i sin blomstring (og plasskrevende etter kvart kanskje?) Sikkert ein skikkeleg godbit for ihuga plantesamlarar:-) Skal tru kor varmt den må ha det om vinteren? Mvh Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Den proteaen du nevner var det ingen som kjøpte, og den står ute i sola nå i håp om at den også skal få blomsterknopp. Men den er mere buskete i formen, og vil antagelig trenge enda lengre tid på knoppsetting. Jeg har nettopp klippet ned min store Patreovitex, og de gamle stammene skyter nye skudd slik jeg håpet. Endel stiklinger har jeg satt til roting, men vet jo ikke om det lykkes igjen. De to plantene for salg er nå minst 2 år. Stiklingene tar noe tid på roting, og deretter trnger de tid for å starte vekst. Men edtterpå vokser de voldsomt.
   Mi plante står i drivhuset gjennom vinteren, og den ser ut til å trives med temperatur på minst 15-16 grader.

   Slett
 3. Flott med Susan som kikker inn vinduet, ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne magnoliaen står ganske beskyttet, og får gjerne noen få blomster. Men det er ikke så ofte at det blir blomstring.

   Slett