torsdag 3. november 2011

Medinilla ( Medinilla magnifica ).

Denne praktfulle planta har jeg ikke prøvd før.
De store hengende blomsterklasene krever stor plass.

Kun 2 blomster, og veldig greit priset til kr 99,-
Da må det prøves,
og jeg valgte meg ut ei plante hvor jeg kan følge blomsterutviklingen.

De store knoppene vil etterhvert åpne seg,
og mengder med små rosa blomster, i klaser, vil henge ned.
Nesten uvirkelig vakker,
                            og enda har den ikke startet opp for fullt med blomstringen.
                            Antagelig må blomsterklasene etterhvert støttes opp.

5 kommentarer:

 1. Snill pris for en så eksotisk plante. Har to eksemplarer i vinterhagen. En står i vanlig jord, og mistrives. Den andre henger i en kurv på veggen. Kurven er foret med kokosmatte og fylt med orkidéjord mikset med litt torv. Den trives. De er epifytter og krever høy luftfuktighet. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Aha.....
  Kurv med kokosmatte og orkidéjord miks.
  Jeg har leita litt på nettet om denne planta.
  Men du hadde svaret selvfølgelig.

  Du verdens min så fine tips (og planter) jeg har fått fra Portugal.
  Takker og bukker dypt Orchis.

  Et julegaveønske i år blir kokosmattekurv.

  SvarSlett
 3. Nydelig plante! Jeg har alltid oppfattet den som vanskelig og derfor ikke turt å prøve meg på den. Bra pris, jeg har sett den til salgs mye dyrere. Håper den vil trives hos deg, nå fikk du jo noen tips hos orchis også.

  Kommentar til forrige innlegg: Irriterende med feilmerkede liljer, samme hvor fine de blir. Har inntrykk av at mange viser seg å bli gule. I allefall har det vært tilfellet hos meg.

  SvarSlett
 4. Trivelig å kunne hjelpe - og dele noen noen av mine planter med andre plantefriker :)

  Medinilla kan bli en ganske stor busk om den trives, så kurven bør tåle vekt. Jeg bruker en kraftig kurv, omtrent som denne: http://www.shopmania.com/garden-outdoors/p-forge-wall-manger-with-coco-liner-size-20-in-18924789

  Husk av vann renner rett gjennom, så vanning gjøres helst ikke over eksklusiv parkett. :) Sjekk forresten at kokosmatta ikke har skjult plastforing. Noen har det, og det kverket et par orkidéer for meg før jeg oppdaget det. Man kan også fore kurvene med en en finmasket netting (myggnett el.lign.) hvis man ikke får kjøpt kokosmatte. Funker fint, men ikke like pent.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Akkurat som deg Mariann, så har jeg regnet med at den er vanskelig. Men prisen avgjorde nå. De var nedsatt fra kr 199,-
  De sto på et lavt bord hvor de ikke kom til sin rett.
  Mens jeg plukket ut mi plante, la jeg merke til at folk gikk rett forbi, og bort til orkideer på nabobordet. De stikker jo opp, og gjør mye mere av seg på en lav plassering.

  Jeg mener jeg har sett lignende kurver som den du viser til der Orchis.
  Plantefrik er vel rett betegnelse ja.
  Planteinteressen har tatt mer og mer over for andre hobbyer.

  SvarSlett