tirsdag 29. november 2011

Chabby chic, Industrial design deco, Whatever.

I dag passerte jeg en blomsterbutikk, og ble bare stående å se inn.
Der inne, i et varmt kjøpesenter og omringet av avskårne blomsterbuketter,
står Atlasseder (Cedrus libani) på rekke og rad. Virkelig mange av dem.
Jeg bare inn for å se nærmere på dem, og de er priset til kr 1100,-

Hvordan i huleste kan nå dette ha seg ?
De høyt prisa trærne kan neppe leve lenge i sånn temperatur.

Jeg får opplyst at dette er veldig populært for Chabby chic.
Dette er ukjent for meg........"Populært i hvafornoe" ?
Kjappe øyekast ekspeditrisene imellom, og et lite (overbærende) smil.
Men de er hyggelige, og viser meg et interiørblad med bilder.
Vel hjemme igjen, har jeg googlet og undret meg.

Ikke ante vel jeg at utetrappa mi har vært moderne helt siden
jeg kjøpte treet på høstsalget.
Men mitt tre er ment å vare adskillig lengre enn til nyttår.
Litt illustrasjon.
 Fra kjøkkenhylla, og fritt fra alle trender og moteretninger.

5 kommentarer:

 1. Godt jeg ikke er alene om å være uopplyst om trender. Shabby Chic har jeg likevel fått med meg takket være noen interiørblogger jeg har lest i forundring over at noen kan bruke så mye tid, krefter og penger på 'stæsj'. Men det er jo greit å vite at jeg også har et 'trendy tre'. Må vel hogge det ned når trenden dør ut? :)

  SvarSlett
 2. Sånne trender er helt uinteressante for meg, og dermed får jeg ikke med meg sånt noe.
  Men disse trærne er visst blitt populære som interiørdesign, og er vel beregnet på en annen kjøpegruppe enn vanlige hagefolk.
  En kunde hadde faktisk kjøpt flere trær for å ha dem inne. Det er mye penger blant folk......

  Jeg betalte kr 249,- for mitt tre, og steller det som om det var et lite barn. Det settes ut på trappa om dagen for å få maksimalt med dagslys. Om kvelden tar jeg det inn i en kjørlig yttergang i tilfelle det blir kuldegrader.
  Treet felte en god del nåler da jeg kjøpte det, men nå har det kommet seg og ser friskt og fint ut. Jeg har sett meg ut en gromplass som er skjermet for vinden, og gleder meg til våren og planting :)

  SvarSlett
 3. Shabby chic har vart i mange år nå, og det passer meg fantastisk bra for jeg er fremragende dyktig i trenden. Det fleste det jeg eier forvandler seg helt naturlig og raskt til shabby chic.. Møbler, bil, sykkel, hus, alt er blitt meget trendy. Til og med jeg selv er blitt et utmerket forbilde av shabby chic, så håper at trenden varer veldig lenge til! ;)

  IM

  SvarSlett
 4. Topp kommentar fra britiske Midlands :)

  Island Monkey er blitt til Chabby Monkey.

  SvarSlett
 5. Javisst, monkeyen er vanligvis absolut shabby, hehe. Men hun 'scrubs up well' hvis nødvendig. So there is that, at least. ;)

  hilsen fra shabby monkey

  SvarSlett