fredag 9. mars 2012

Flytting av rhododendron.

I fjor flyttet jeg en gammel rhododendron uten å beskjære den.
Det var en prøve for å se om den tålte det (innlegg i april 2011).

Det gikk over all forventning, og nå utnyttes regn og kjørlig vær pånytt.
Snø og tele er forlengst borte,
og et skogsområde blir etterhvert innlemmet i hagerunden min.
På det øverste bildet har vinterens stormer og orkaner
vrengt av den tynne jordskorpa på berget ved siden av
 fjorårets beplantning. Bakerst på bildet.

  Underst er det nå (foreløbig) ferdig plantet.

4 kommentarer:

 1. Hei! Du fikk det til å høres veldig enkelt og greit å flytte en så stor plante. Jeg hadde nok brukt en uke med frustrasjoner og deretter noen dager på selve utførelsen. Men noen gange rer det sikkert "just do it" bedre også i hagen.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 2. Det er gamle "Nova Zembla", Roseum Elegans" og "Catawbiense Grandiflorum" som var enkle å grave opp. Rhodoer har som kjent grunne røtter.
  Men å få dem på plass var ikke fullt så lett. Med jordklumpen ble det tunge og uhåndterlige beist.
  Jeg måtte pleie ryggen etterpå :)

  De ser litt skranglete ut etter omplantingen, og jeg kommer til å supplere med noen nye Nova Zembla i forkant tror jeg.

  SvarSlett
 3. Mulig jeg må flytte noen eksemplarer også. Alt er så smått når det plantes, men bare du snur deg vekk et øyeblikk, har det vokst utover og står plutselig altfor tett. Bra å vite at du har lykkes med å flytte gamle planter. Været nå er vel ideelt, minst 110 % luftfuktighet. Men jeg kvier meg litt for å ta fatt, tror jeg venter litt. Det kan i det minste bli opplett en dag.
  Syns det er så fint i skogen din!

  SvarSlett
 4. Luftfuktigheten er perfekt for dette. Det regner nærmest uten opphold.

  Det er lite jord ved berget, men jeg må se etter plasser som gir ly for vinden. Så det gikk med 7 sekker med rhodo-jord for at de skal få en god start.

  SvarSlett