lørdag 17. november 2012

Overvintring inne.

Lysmangel og tørr luft er vanlig årsak til at det går galt med potteplantene.
Ekstra lys har jeg brukt i mange år,
men luftfuktigheten er det vanskelig å få gjort så mye med.

Så i år prøver jeg noe nytt til små favorittplanter.
Det er begrenset hva som får plass inni der.
Men etter halvannen måned strutter planter jeg er redd for å miste.
Lufting er viktig, så lokket står oftest i luftestilling.

 For de som ikke har drivhusEt par av plantene som trives og vokser inne i mitt lille "innedrivhus".
På den øverste har jeg klippet bort digre blad som skygget for planta.
Lyset er magi for plantene om vinteren.
Petraeovitex bambusetorum ( Nong Nooch Vine )

Senna auriculata

4 kommentarer:

 1. Ja det gjelder å stelle godt med sine favrittplanter :) Jeg holder meg jo helst til de som liker seg utendørs hele året, men har en del små klematisplanter i kjelleren. De får selvfølgelig ekstra lys :) Det tror jeg i grunnen jeg kunne trenge selv også.. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes faktisk det sterke lyset fra 2x58W lysrør er bra for meg også. Når det lyser ned på grønne planter, så hjelper det mot vinterdeppingen.

   Slett
 2. Hei Martin. Kjempefint å lage seg et drivhus på den måten! :-)
  Jeg prøvde noe lignende i vår. Jeg har ikke oppvarmet drivhus, men satte frostfølsomme planter ut i slike oppbevaringskasser av klarplast. Det gikk kjempefint! Håper du klarer å overvintre dine planter problemfritt! :-D
  Ha en fortsatt fin helg.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse kassene fungerte fint tidlig i våres hos meg også. Da satte jeg ut løkplanter, og plantene klarte seg kjempefint selv om det snødde. Tulipanene fikk lys og beskyttelse, men slapp all fukta.

   Slett