mandag 19. november 2012

Skjellsand til trepioner.

Pioner vil som kjent ha kalk.
Det var jeg ikke så nøye med sist jeg plantet trepioner,
og nå er de histore. Plantene forsvant en etter en.

Eller så var det kansje dreneringa som var for dårlig.
Det har jeg også tenkt å bedre denne gangen.
Skjellsand


Pionene kom så seint at i min sone er det tryggest å plante dem i potte tror jeg.
Så planter jeg dem heller ut til neste år.
Det står endel planter i kjelleren fra før, og det er plass til enda ei krukke.

Denne kinesiske trepionen har et vakkert navn rett oversatt fra kinesisk.
I følge nettet blir det noe sånt som 'Black Crown Jade Pearl'.


Peony 'Mo Guan Yu Zhu'
Paeonia Rockii

8 kommentarer:

 1. Jeg holdt på å bli med på den importen jeg også, men lot det være i siste sekund. Jeg har tre trepioner her, men ingen av de har blomstret dessverre. Er du på hagegal? Jeg så en som var veldig glad i lønnetrær, og bare lurte på om det var deg ;-) Skjellsand er nok veldig fornuftig å bruke til de.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke verken på Hagegal eller Facebook Marit, men har blitt invitert til begge steder.
   Jeg synes jeg bruker for mye tid på nettet allerede, og er litt streng mot meg selv.
   Jeg har veldig lett for å bli fanget :)

   Slett
  2. Ok, da tok jeg nok feil. Ja, nettet fanger veldig lett meg også, og har nettopp registrert meg på Facebook etter lang nøling. Men foretrekker hageblogger likevel, så det var mest for å bli med en plantegruppe der ;-)
   Jeg var hos Pionmannen i sommer og så noen særdeles flotte eksemplarer av trepioner. Jeg tror aldri de vil bli sånn her uansett. Ikke for det, han hadde noen kjempeflotte i hagen sin som er bare noen mil unna her. Så det er sikkert mulig å få de til med godt stell. Jeg er bare skeptisk til å kjøpe planter til den summen som han tar for de, og at de kanskje ikke overlever. Lykke til med pionene!

   Slett
 2. Jeg har brukt skjellsandt til mine trepeoner. En blanding av skjellsand, grus og gjødsel. Kjøpte noen skikkelig dyre noen fra Peonmannen og da følte jeg at det måtte gjøres ordentlig :) Har også kjøpt noen fra Kina, fra en annen import, og håper de skal trives her hos meg. Nei nå kjente jeg at jeg gledet meg til neste sommer :) Ha en fin uke Martin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var pioner fra Pionmannen jeg ikke klarte å holde liv i, og det var ikke plantene sin feil. De var av topp kvalitet.
   Til og med en ITOH-pion døde etterhvert.

   Slett
 3. Hmm, jeg har ikke tenkt så nøye på den kalken. Men, jeg tror jeg har søt jord, får se litt på det til våren, om jeg kan få fatt i en ph-målingstingst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den avbilda sekken kjøpte jeg på Felleskjøpet.
   Kr 105,- for 15 kg skjellsand. Da er det greit å prøve det.

   Slett
 4. Takk for tipset! Ser det står litt om trepeoner i siste Hagetidende, kanskje jeg lar meg friste til å prøve! Ha en fin søndag!

  SvarSlett