mandag 26. juni 2017

Gjerde av netting mot hjort og rådyr

Mitt stengsel mot hjort og rådyr
var tidligere mye nærmere husene.
Det fungerte bra, men la begrensing på beplantingen.

Nå har jeg flyttet gjerdet lenger bort fra huset,
og en ny verden har åpnet seg.
Nå kan jeg endelig ta bort all netting rundt buskene.
Det er svært mye som blomstrer akkurat nå.
Gullregn, syriner og azalea sender ut god duft.


Innendørs er det 
lilium Triumphator som står for den sterkeste duften.
Liljeløkene ble oppgravd i fjor, 
og står på vent i drivhuset.

18 kommentarer:

 1. Det blir mer planting på deg nå da? Spiser rådyr rododendron? Det er en del rådyr der foreldrene mine bor og jeg har aldri hørt at de har klaget på det. Julerosene derimot får gjennomgå. Ha en fin kveld, hilsen ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare et par ganger at knopper på rhododendron er blitt spist hos meg. Men azalea derimot er en favoritt på linje med tulipaner.

   Slett
 2. Kjekt å kunne flytte på gjerdene, og få bedre plass til å plante på! Det lyder som musikk i mine ører :)
  Flotte liljer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er herlig å ha mere frihet med plantingen.
   Å kunne fjerne stygge nettingdeksel rundt planter og trær er i tillegg rene julekvelden.

   Slett
 3. De ser ikke så veldig høye ut gjerdene? Jeg trodde rådyra var fæle til å hoppe. Alt for mye rådyr her også, men det hjelper for meg at naboen er gartner - han har best mat, syns de...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er 180 cm høyt, og det har holdt hos meg.
   Men rådyra kan smyge immellom hvis det ikke er helt tett ved berg og andre avslutninger. Det har jeg opplevd flere ganger.

   Slett
 4. Jeg har skjønt at hjorten kan være en pest og en plage. Den finnes også her i området men den har aldri funnet ned til oss. Bank i bordet! Men så har vi nok med den pesten vi har, de slimete brune.. Lekker lilje! Ønsker deg en flott sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. I det minste er rådyra vakre å se på.
   Så jeg velger meg pest med fire ben :-)

   Slett
 5. Det er jammen en idyllisk plass du holder til på !!!
  Men jeg er (sørgelig) klar over at det blir ikke sånn av seg selv...

  Bortsett fra det berget, da, og det ni-misunner jeg deg. Det må være sååååå fint å sitte oppå der...

  Hilsen
  Lille_blomst fra Hagepraten

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morro at du finner fram hit til bloggen Lille_blomst.
   Du har sett et bilde av Triumphator på Hagepraten, men det var bare to utsprugne blomster da :-)

   Slett
 6. Hei. Vi bor i et tett boligstrøk, og har også rådyr nederst i hagen. Hvordan de kommer der er meg en gåte. Må finne på et eller annet. Alltid kjekt å få mer plass å plante på. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Rådyra er noen luringer.
   Jeg har også bodd i tett boligstrøk, og de lusket rundt omkring på jakt etter tulipanene mine.

   Slett
 7. Nydelig lilje, og verden åpner seg opp når man utvider gjerdet ja! Her har vi gjort det en gang, men i følge min mann, så blir det en gang til. Gleder meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke helt ferdig med utvidelsen enda.
   Neste utvidelse blir nedover mot sjøen. Men det blir ikke i år.

   Slett
 8. Høres veldig hyggelig ut å "utvide hageområde" ved å sette opp netting. Ser at den er 180 høy - det er vel høyt selv for et rådyr. Vi har for vanskelig hageområde til å gjerde den inn, råddyrjegeren her i huset ønsker det nok ikke heller. Fortsatt netting rundt div busker på vinteren her.
  Lykke til med større plante-områder!
  Du legger vel ut bilder etter hvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det kanskje rådyrjakt fra stuevinduet hos dere da ;-)

   Slett
 9. Hej Martin!

  Ja, det är nog det bästa man kan göra för att få sova gott på natten! Vi inhägnade för många år sedan och det har fungerat perfekt, aldrig någon som tagit sig in på tomten sedan dess. Vi bor ju mitt i skogen så här finns djur av allehanda slag. Tyvärr var vi tvungna att komplettera med elstängsel då vildsvinen brer ut sig i en rasande fart. De kan gräva upp en trädgård under en natt.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Bevares vel. Villsvin høres veldig fremmedartet ut for meg.
   Men jeg kan godt tenke meg at de kan rasere hagen ja.
   Snøft !

   Slett