lørdag 27. juni 2015

Syringa 'Beauty of Moscow'. Min beste syrin.

En syren som har alt.  
Herlig duft og fantastiske fylte blomster.
Knoppene kan ha litt rosa skjær, 
men blir snøhvite når de åpner seg.
Syringa 'Krasavitsa Moskvy'

Jeg har hatt den i syv år, 
men et rådyr ødela den etter plantingen.
Dette er første gangen den blomstrer etterpå.
Bildet under tok jeg da den var nyplantet.I det siste har jeg fulgt den raske utviklingen 
til en klokkeranke i drivhuset.Den klatrer på en tre meter høy
bambuspinne, og har tyve knopper.

Blomsterknoppene skifter farge etter 
hvert som de utvikler seg.

Først er de grønne, 
og går deretter gradvis over til blått.

Det er gjerne flere nyanser samtidig.Cobaea scandens ble sådd i månedskiftet februar / mars.I drivhuset har jeg hyret ei dørvakt.
Her studerer han et insekt.
"Har du sett på maken......den kunne jo fly."


"Nå er det nok bilder av 'Sauromatum venosum'.
La meg komme inn å gjøre jobben min.""Herlige dager. Når denne økta er over venter noe godt i matskåla."


16 kommentarer:

 1. Ja, det er en nydelig syrin! Jeg har hatt den i mange år, men i år ser den veldig dårlig ut. Vet ikke hva som feiler den. Den er uansett en av de vakreste syriner som finnes! Håper du får ha glede av din i mange år. Flott klokkeranke! De har en utrolig vekstkraft. Nydelig dørvokter også. Jeg hadde en sånn maken Golden retriever i 11,5 år. Savner han veldig når jeg ser bildene dine. De hvite er så vakre av de :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har tre stykker av denne syrinen som er plantet i ei gruppe.
   Alle tre ble nedbeitet av rådyret, og de har brukt lang tid på å komme til hektene igjen.

   Slett
 2. Veldig søt syrin, skulle ønske jeg hadde plass til flere syriner. Min klokkeranke er ikke kommet like langt som din. Jeg har flere ute og en i drivhuset for sikkerhetsskyld, håper den blir like fin som din.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også et par klokkeranker som jeg har tenkt å prøve ute.
   Det er mye regn her på mine kanter, og det er greit å finne ut av det.

   Slett
 3. Hei! Flott dørvakt du har! :) Og syrinen også. Jeg har et par sayriner i feriehagen, ingen sjeldenheter, men de har fått være i fred for rådyrene. Kanskje lutt topping da syrinene var mindre, men det er jo greit. Klokkeranke har jeg aldri prøvd.
  Nyt helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dørvakta er snill som et lam, og logrer avslørende når noen nærmer seg :-)

   Slett
 4. Den syrinen står på ønskelista mi:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Syrinen kalles også 'Pride of Moscow'.
   Jeg har mange forskjellige syriner, og er ikke i tvil om at denne er min favoritt.

   Slett
 5. Så vakre bilder, og for et nydelig drivhus. Der må det være herlig å være. Syrinen er kjempefin, det minner om min barndom. På vår syrin kom det kun en klase med blomster i år. Sikkert fordi jeg klippet det kraftig tilbake i fjor. Den hadde fått noe "ekkelt" på blada. Håper det går bedre i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat nå er det hagevandring i godduft.
   Både syriner og diverse azalea sender ut parfymeduft i hagen.

   Slett
 6. Liker godt syrinen og dørvakta di! Hittil er det bare vanlig gammeldags syrin som vokser her, men den vokser godt så det er nok god grunn til å skaffe meg denne du nevner tenker jeg :-). Den var vakker! Mine klokkeranker står ute, men har ikke knopper eller blomster ennå. Gleder meg til det skjer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanlig Syringa vulgaris dufter jo også himmelsk. Men denne har det lille eksta med de fylte blomstene. Prøv den :-)

   Slett
 7. Så herlig med masse vekst og fine hunden som henger seg på i drivhuset :)! Nyt solskinnsdagene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Dana.
   Både hund og katt vil gjerne inn i drivhuset. Katte sitter og mjauer på utsiden, og ser på meg. Veldig trivelig.

   Slett
 8. Beauty of moscow kjøpte jeg meg for et par tre år siden, men her hos meg har den enda ikke blomstret dessverre. De har en nydelig farge :)
  Catharina

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kommer nok etterhvert. Gled deg :)

   Slett