torsdag 10. mars 2022

Gammel pyntepotte og andre antikviteter.

 Jeg synes denne pyntepotta er knall vakker.

 
Helt uten skår, og litt uvanlig med farge innvendig.
Den passer godt i heimen.
 
Det er litt av hvert av gamle ting fra før også.
Noe er arvet, og noe er kjøpt. Pyntepotta er nykjøpt.
Pressglass fra engelske Davidson til venstre,
og norske ansikt-skåler av Arne Jon Jutrem til høyre.
 
Jeg har vist mange av måneskinnslampene tidligere.
Men denne har jeg antagelig ikke vist på bloggen.
Det er mange år siden den ble kjøpt.


Tulipanene i pyntepotta er kjøpt nå, 
og er spesielt fine de også synes jeg.

 
Men det er tulipaner etc. på gang i drivhuset også.
I forkant står et par potter med Lilium pyrenaicum.
Det er noen dager siden det øverste bildet ble tatt, 
og tulipanene begynner nå å vise farge (bildet under).


Jeg har vært ute og tatt noen flere bilder.
Våren er på gang både i såpottene og i hagen.
                                             
Genista ovenfor og Gullakeleie under.Spraglete eføy har jeg hatt i mange år,
men har ikke tenkt på å stiklingsformere den før nå. 
 
Fylte snøklokker og krokus.
De var åpne i sola i går, men i dag er det overskyet.

Pieris er også trofast.

        

 
                                                          

 

14 kommentarer:

 1. Hei Martin,

  Den pyntepotta var knallfin! Hvis du blir lei den så får du i fra :))))
  Måneskinnslampene er også så fine. Det ser ut som vår hos deg. Her ligger det fortsatt mye snø. Jeg har en krukke med løk i den kalde sonen i drivhuset, og de har begynt å spire nå. Veldig morsomt med vår i drivhuset alt nå!

  SvarSlett
 2. Si i fra skulle det stå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så det Marit. Fort gjort.
   Det er uvanlig varmt for årstiden akkurat nå, og det setter fart i hagen.
   I dag har jeg tømt fuglekassene for reirmaterialer fra i fjor. Det er vår inni hodet også :-)

   Slett
 3. Sikken en masse fine pynteting, du har. Og flot broget vedbend, det har jeg ikke set før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste ikke at eføy heter vedbend i Danmark.
   Alltid noe nytt å lære :-)

   Slett
 4. Tulipanene er fantastiske i den vakre potten din. Jeg elsker tulipaner, de varsler våren og de vokser i en vase... så vakre.
  ...og det vil være flott når de blomstrer i drivhuset ditt også.
  Mange hilsener. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Viola.
   Den knitrende lyden av tulipaner er et trivelig varsel om vår.

   Slett
 5. Hej Martin!
  Det är en riktigt fin kruka till tulpanerna, och alla de andra glasföremålen är också fina. Fint med krokus och snöklockor, Snödropparna tittar fram här men krokus får jag vänta på ett tag till. Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag starter dagen med sol og 9-10 varmegrader.
   Det er bare helt herlig.
   (Jeg prøver å ikke tenke på elendigheten som den gale mannen i Russland har satt i gang.)

   Slett
 6. Du har virkelig et godt blik for skønne ting, og når du så kombinerer dem med planter og blomster ligner det en hel million! Dit vindue med glas og tulipaner er så smukt, og alle dine krukker i drivhuset ser meget lovende ud.
  Tak for fine billeder af fine sager!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig kommentar av deg Ulla :-)

   Slett
 7. Du samler på så mange fine ting, kjøper du på auksjoner? Nest etter hage en det å jakte på "skatter" på loppis, bruktbutikker og auksjon noe jeg liker veldig godt, selv om jeg har klart å begrense meg litt de siste par årene. Men mye som frister, spesielt etter at vi har fått auksjonshus lokalt (Heureka). Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bor såpass avsides at det er ikke så mange auksjoner jeg har vært på. Men jeg titter på nett-auksjoner en gang iblant. Denne nykjøpte pyntepotta sto utstilt på en høy pidestall hos en antikkforhandler i Trondheim. Da jeg gikk inn og fikk sett inni potta var jeg solgt. Dvs potta ble kjøpt :-)

   Slett
  2. Forstår godt at du falt for den. Det er veldig gøy å finne noe som klikker sånn :)

   Slett