fredag 2. desember 2011

Tulipaner som holder lenge i vase.


Dette er en artig vri,
og denne varianten har jeg ikke sett før.

En vase med flotte papegøyetulipaner "på rot" fanget blikket mitt,
og den hyggelige betjeningen hos Floriss på Solsiden i Trondheim
lot meg velvillig ta bilder.
www.floriss.no


3 kommentarer:

 1. Rett og slett interessant! Men, altså, løkene er ødelagte etter alt har avblomstret? Eller er de ikke det? Inntrykket er en blanding av noe original og hærverk, når jeg ser på bildet, om du skjønner hva jeg mener. Spennende, egentlig.

  hilsen, IM

  SvarSlett
 2. Ofte er det dårlig gjenblomstring året etterpå selv om de er plantet på vanlig måte.
  Endel tulipansorter opplever jeg nærmest som engangsblomstrende.
  Uansett hvordan jeg steller med dem, så kommer det opp bare bladverk etterpå.

  Så til våren har jeg tenkt å ofre noen tulipaner som er plantet i potte.
  Jeg er skikkelig nysgjerrig på dette.

  SvarSlett
 3. Ja, om jeg ikke glemmer det, prøver jeg nok også. Ved å skære av noen, og å grave noen andre fulstendig opp. Interessant forsøk.
  Nederlendere sier at man skal ta opp løkene hvert år for å få gjenblomstring, og så plante de på nytt på et annet sted. Jeg har aldri prøvd det og sammenlignet det med å la de stå, men det ville nok vært et forsøk også. Bare jeg ville vært mer organisert!

  hilsen, IM

  SvarSlett