onsdag 23. september 2015

Migrene

Endelig er jeg meg selv igjen.
12 timer med å kaste opp luft og galle
er forferdelig slitsomt. 
Kvalmen ligger der hele tiden, 
og med intervall på 35-40 minutter kommer brekninger.

Etter 2-3 brekninger er magen tom, 
og da fyller jeg på med vann for å ha noe å kaste opp.

Hodepina har jeg hørt man kan "vokse fra",
men da må jeg bli alvorlig gammel.
Jeg er allerede pensjonist.

Nå er det bare herlig å kunne sitte med 
morgenkaffen i husets minste rom, glassverandaen
å nyte at dagen gryr.
Bildet er tatt på frihånd i mørket.
Himmel og hav smelter sammen,
og kvaliteten på bildet er ikke viktig for meg nå.

16 kommentarer:

 1. Godt at du kan nyte morgenkaffen etter et slikt anfall.
  Har selv fått Meniere , og siste året(særlig i sommer) har jeg hatt 2-3 anfall i uka. Det skal være ganske likt migrene, men jeg kjører karusell i tillegg, og anfallene kommer stort sett på natta. De sier det skal brenne ut... så jeg får leve i håpet. Så Lars har vært ganske alene om hagearbeidet den siste tiden.
  Ha en fin dag og nyt høsten i den grad du orker :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Meniere måtte jeg google på.
   Nytt navn for meg, men det ser ikke bra ut. Øresus, svimmelhet og hørseltap.
   Huff. Takke meg til migrene istedet for det der. Min sympati til deg.

   Slett
 2. Huff, migrene er noe herk, jeg har også vært veldig plaget av det i alle år. Men nå har jeg blitt bedre. Nå har jeg det tre ganger i året, ikke tre ganger i uken, som før.Dersom du har spenningsmigrene, kan det hjelpe å smøre lavendelolje i panne og nakke. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hva det kommer av, men alt som kan hjelpe bør prøves.

   Slett
 3. Huff, det høres ikke godt ut! Håper det blir bedre innimellom. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er grei nå. Det er helt herlig nå du kjenner at det glir bort :-)

   Slett
 4. Ikke noe særlig godt nei.. God bedring om man kan si det? Selv har jeg influensa på andre uken og begynner å bli veldig lei, men det går jo over og rammer stort sett bare en gang i året, så jeg skal ikke klage :-)) Kos deg i lysthuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ranten.
   Jeg ble i så godt humør av at det er over, og måtte bare få ut litt glede.

   Slett
 5. Hei Martin. Så kjedelig at du har hatt slike kraftige migreneanfall nå. Godt å høre at det har gitt seg for denne gangen. Jeg har også hatt dette store deler av livet og er veldig glad for at jeg har funnet medisiner som virker for meg. Jeg pleier å ta en 100mg Imigran tablett når jeg merker at migrenen melder sin ankomst. Jeg pleier å få synsforstyrrelser før hodepinen og kvalmen melder seg. Tar jeg en tablett med det samme, pleier anfallet å gi seg. Jeg håper du etter hvert finner en medisin som hjelper for deg, for dette er jo veldig individuelt fra person til person.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Da bruker du samme medisin som meg Stein. Men jeg får ingen varsel i forkant av migrena, og prøver å beregne selv om jeg må ta tablett.
   Litt "småvondt" i hodet om morgenen har jeg så ofte at jeg vil ikke ta tabletter unødvendig. Morgenkaffen kan faktisk fjerne det. Men denne gangen feilberegnet jeg, og det var for sent da jeg tok tabletten. Den kom opp igjen, og så var det i gang.

   Slett
 6. Hei! Det høres slitsomt ut, men har du "alltid" hatt kraftig migrene så har du vel lært deg å leve med det. Det er vel ikke så lett å styre de greiene der. Morgenkaffe i den trivelige glassverandaen din må jo være medisin god som noen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Bille, jeg er veldig fornøyd med glassverandaen.
   Den er helt fri for dagens minimalistiske stil. Mere tilpasset huset som er 80 år gammelt.

   Slett
 7. Uffda, håper det ikke skjer ofte! Du må bare nyte alle dagene migrenen holder seg vekke :). Kan godt skjønne det er fint med plante-terapi :). God høst til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man venner seg til det meste. Men jeg kunne gjerne vært foruten denne vanen ;-)

   Slett
 8. Huff, dette hørtes fælt ut. Det går an å ta Imigran som nesespray. Jeg har akkurat fått resept på det, men ikke prøvd det ennå. Det går i alle fall ikke an å spy opp nesesprayen :-).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøvde Imigran nesespray noen ganger tidligere, men det ble ikke vellykket.
   De dråpene du innhalerer gjennom nesa, smaker helt forferdelig når de passerer halsen, og jeg kastet opp med en gang.

   Slett