tirsdag 24. juli 2012

Plumeria stiklinger.

Noen små stiklinger av Plumeria ( Frangipani )
har rotet seg enkelt og greit i jord iblandet perlite.
I mangel av drivhus har de stått i vinduskarmen.Nå var det på tide med ompotting, og stiklingene har fått egne potter.8 kommentarer:

 1. Da har jeg kost meg og lest gjennom sommerens innlegg. Som jeg ikke har fått med meg pga ferie :) Jeg mener ganske bestemt at vi kjørte forbi et esel på vår vei til eller fra Bud. Lama også :)Det er det leie med ikke å kjøre mc lenger, det blir litt færre impulsstopp. God uke Martin!

  SvarSlett
 2. Jøss. Tidligere mc-dame. Tøfft :)

  Det har vært lite blogging/blogglesing for meg også.
  Det er litt opp og ned det der.

  SvarSlett
 3. Kraftige, flotte stiklinger du har der. Tror du at du får blomstring også? Jeg tror nesten du kan få røtter på gråstein. I allefall får du det meste til å vokse og trives.

  SvarSlett
  Svar
  1. De trenger noen år på seg før blomstring.
   Jeg har noen frøsådde planter som er mye større, og de har ikke blomstret enda.

   I fjor satte jeg en av dem ut i hagen, men det fungerte dårlig med den kjørlige og våte sommeren her hos meg.

   Slett
 4. Hei. Jeg fant et innlegg av deg på et hageforum der du hadde frøsådd pioner. Jeg lurer på hvordan det gikk. Jeg har nå fått noen frøbelger fra pioner og lagt i fuktig mose. Der skal de stå i tre måneder før jeg skal ha dem i kjøleskapet i tre måneder. Etter det skal de såes inne i huset mitt for så å plante dem ut i hagen neste vår (hvis alt går etter planen). Fikk du pionprosjektet ditt i havn, og har du noen bilder av hvordan du gjorde det? Fant ikke noe innlegg på dette i bloggen din, som forøvrig er veldig interessant.

  Hilsen Andreas (nybegynner i hagen)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange takk Andreas.
   Jeg hadde kun et pionfrø, og det så friskt og fint ut ganske lenge. Men så mugnet det og visnet bort.
   Så da ble det ikke noe morro å skrive mere om det :)

   Det er best å ha flere frø naturlig nok.
   Flere muligheter for å lykkes, og jeg ønsker deg lykke til.

   Slett
 5. Hei.
  Jeg lurer på hvor du fikk tak i plumeria frø og stiklinger? Jeg tok med meg stiklinger fra Hawaii og fikk detil å vokse litt, men de har hatt en le tendens til å råtne. Tåler de åstå ute om sommeren? Jeg har sett bildene i bloggen din og er mektig imponert. Hvor har du/oppbevarer du alle plantene?
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lena.
   Jeg har god plass, og plantene klarer seg fint gjennom vinteren med tilleggslys innendørs.
   Men tilleggslyset erstatter ikke sommersola, og innetemperaturen må reduseres.

   Se ellerst innlegg om Plumereia 10. desember 2011.

   Slett