søndag 7. november 2021

Petrea volubilis blomstrer i drivhuset

 Mine 3 stk Petrea volubilis (Sandpaper vine) har stått
ute i sørveggen hele sommeren, og det likte de godt.
Resultatet kom nå, og jeg er i blomsterrus.
 

Dette er første gangen den blomstrer,
og jeg viser hvordan frøplantene så ut i 2007.
Så lenge er det siden den ble sådd, og da blir
det stor stas når blomsten endelig kommer.
 
Nå er jeg spent på om det etterhvert blir frø.
Sånn ser de gjerne ut. Frøa sprer seg med en "propell",
og dette er et feriebilde.

 
Jeg tar med litt rød farge. 
Cestrum elegans blomstrer alltid.

Internettet hos meg er veldig variabelt for tiden.
Jeg bor såpass avsides at kabel ikke legges,
og fasttelefonen fases etterhvert ut.
Noen ganger er jeg innlogget, andre ganger ikke.
Det gir store utfordringer med bank etc.

17 kommentarer:

 1. Hei Martin

  Så utrolig flotte de er! Fargen er helt nydelig. Så ergerlig med internettet ditt. Er det ikke dekning med mobil der heller? Jeg bor på landet, men her gikk vi naboene sammen og lagde en underskriftkampanje. Telenor ville ikke legge fiber her, men Viken fiber ville hvis det var mange nok som ville abonnere. Så etter en stund ble det sånn, og det er det beste internettet jeg noen gang har hatt. Slå deg sammen med naboene dine hvis det går an og forhør deg rundt om hvilke selskaper som kan levere hos deg. Uten at vi gjorde det hadde ikke vi hatt internett her i dag. Vi som bor utenfor de store byene må gjøre noe av den jobben selv. Etablering og internett koster mye penger til å begynne med, men vi følte at det var verdt det. En klarer seg ikke uten internett i dag. Nettbank er en jo helt avhengig av, og det er jo hyggelig å blogge litt også :)
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker ikke å bruke mobilen til bank etc. Det blir for smått og vanskelig for meg.
   Det lokale kraftselskapet skulle legge fiber, men da kom Telenor på banen med et bedre tilbud. Alle naboene gikk da til Telenor, og hit ut blir det for langt. Sånn ble det.

   Slett
 2. Nej så fin en blomst, jeg kan godt forstå, at du er i blomsterrus. 14 år er lang tid at vente, men det lykkedes til sidst.
  Øv med internettet det er ikke sjovt at have problemer med det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tenk det.......14 år før det endelig lyktes. Jeg er inne i drivhuset og ser på blomsten flere ganger om dagen :-)

   Slett
 3. Ikke den værste rus kan jeg tænke mig! Og hvor er det fantastisk at opleve blomstringen med de fine blå blomster efter alle disse år. Sikken en tålmodighed du har!
  Tålmodighed er også en dyd der skal dyrkes når man bor så langt fra Internet-forbindelser. Herre Jemini! Jeg forstår godt du kan blive meget træt af det ind imellem. Det bliver sværere og sværere at bo i yder-områder og mange bliver nødt til at flytte af samme grund. Jeg synes det er helt deprimerende... Tænk at man ligefrem afskaffer fastnet-telefonen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bor tett oppunder et fjell, og det gjør at mobilen faller ut enkelte ganger. Det er ikke enkelt å bo i "ødemarken" nei.

   Slett
 4. Vi hadde også problem med Internettet når fasttelefonen skulle fases ut og det ikkje kunne legges fiber her. Men løysninga med trådløst breiband frå Telenor har vore veldig vellykka sidan nyttår og no fungerer nettet uten trøbbel og til ein grei pris. Mvh Hildegunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra at det løste seg hos deg.
   Jeg vet enda ikke hva det ender opp med her hos meg, men jeg har vurdert både Ice, Telenor og andre.

   Slett
 5. Veldig fin den blå blomsten, vel verdt å vente på. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Åhhhh, jeg visste ikke at det faktisk er problemer med Internett ... vi kjenner bare de raskeste av Norge ... og vi ble alltid veldig overrasket over det. Men nå er det lagt kabler nesten overalt i Tyskland og jeg er så glad for det raske internett her også. Jeg krysser fingrene for at du ikke får problemer på grunn av det ... jeg kjenner i hvert fall problemet.
  Blomstene dine er vakre. Og så fantastisk er blomsterstanden som fordeler frøene ... som en propell. Takk for bildene.
  Mange hilsener til deg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke tidligere forsøkt å stiklingsformere Petrea, og det blir det neste som prøves.

   Slett
 7. Værd at vente på, sikke en farve :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lene. Blå/lilla er en flott farge synes jeg også :-)

   Slett
 8. Nydelige blomster på Petrea volubilis! Sent, men godt kan man vel trygt si.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg Villrose. Jeg er innlogget et lite øyeblikk og må være kjapp mens nettet fungerer. Ganske håpløst, og det blir nok aldri mere Telenor for meg.

   Slett
 9. Så gøy med blomster etter 14 år! Det er tålmodighet. Internett er ikke så veldig demokratisk nei, vi har heller ikke fiber, tregt nett via det gamle kobbernettet, og bor så langt fra mobilmasta at mobilt bredbånd blir ikke no bedre.

  SvarSlett