onsdag 29. juni 2022

Hagen etter mengder med regn.

 Jeg tar en liten runde i hagen i dette innlegget.

En del høye planter har lagt seg ned, men jeg
 har støttet opp noen av de jeg vet blir skadet.
 Heldigvis er ikke Skogskjegg fullt utvokset enda.
 

 Min  magnolia 'Aashild Kalleberg' blomstrer for
 første gang i år. Både blomster og blad er svært store.

 

Min japanske lønn, Shirasawanum 'Aureum' kommer
også med noe jeg ikke har sett før. 
Jeg har hatt den i mange år, og nå setter den frø.

 
Stjernetopp blomstrer i år slik den gjør hvert år.

 Lilium ciliatum er høy, 
men er støttet opp for å takle regn og vind.


Lilium pyrenaicum har formert seg,
og løkene støtter hverandre.
 
 I drivhuset er det som vanlig mine to Delonix regia 
som synes best. De er blitt 15 år gamle, og er blitt høye.
I fjor måtte jeg skjære tilbake greinene da de ble for vide,
men i år har de begyndt å vokse igjen.

Lysthuset fungerer også i år som salgsbod 
for besøkende.
 
Rhododendron orbiculare viser frem sin første blomst.
Det er stas å få se den.
 
Hybriden 'Madame Masson' blomstrer også nå.
Helt greit at den blomstrer ganske seint.
 
Rhododendron Rex tar det enda mange år før det blir
blomstring på. Men busken får ihvertfall nye blader.

 
Alt regnet gjør at jeg slipper å vanne orkidéene.
Orkidé masdevallia henger nå ute, og klarer seg selv. 

12 kommentarer:

 1. Mye regn kan gjøre stor skade ja. Skogskjegg hadde jeg der jeg bodde før. Den er blitt svartelistet, men den er så vakker når den blomstrer. Nå har liljeløkene fra deg begynt å blomstre, og det var moro å se den for første gang her. Den ciliatum, har du løker til salgs av den? Spennende med frø på din gule lønn.
  Nydelig rhododendronblomstring hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ciliatum er ikke like villig som pyrenaicum Marit. Jeg hadde opprinnelig to løker, men det er bare den ene løken som har overlevd. Jeg har hatt den i flere år, men den formerer seg ikke i det heletatt dessverre.
   Angående skogskjegg så er det hanplanter jeg har. De sprer seg overhodet ikke, og vokser seg bare store og fine.

   Slett
 2. Jeg kan ikke få øje på skaderne, men ser bare en skøn have i vældig vækst og trivsel. Din 'hæk' af fjerblomst rundt om flagstangen er vel nok en god idé, og Magnolien og alle liljerne ser bare pragtfulde ud! Den lille japanske løn er så fin, og jeg har også opdaget frø på min papirbark-løn i år. Den skulle heller ikke sætte mange frø.
  Væksthuset bliver jo snart for lille:) Enten skal du grave planterne ned eller hæve taget, hvis det skal blive ved at gå...

  Tak for fin rundtur!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er spent på om det blir frø som kan spire på den japanske lønna. Skal ihvertfall prøve å så etterhvert.

   Slett
 3. Lønnen er ikke så stor, men flot at den sætter frø, til gengæld har du mange lillium pyrenaicum. Jeg har den også, men den er ikke nær så flink til at så sig selv. R. rex er længe om at blomstre, men pludselig en dag lykkes det.
  Jeg bemærkede din Skogskjegg sådan er den ikke hos mig. Der er kun en enkelt plante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser frem til det blir blomstring på rh. rex. Det er ekstra spennende når plantene pirrer deg så lenge ;-)

   Slett
 4. Hej Martin!
  Mycket vackra växter du visar. Vackra liljor och spännande med lönnen. Jag fick frön på min Japanska lönn för några år sedan, sådde dem och det blev en liten planta på ca 10cm, men plötsligt dog den. Så var det slut på det. Du kommer nog att ha bättre lycka med fröna.
  Trevlig kväll /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Spiren døde altså etter ganske kort tid. Sånt er veldig kjedelig, og man lurer på hva hvorfor det gikk galt.
   Men jeg skal prøve å så når frøene modnes.

   Slett
 5. Hei Martin.
  Så herlig med både drivhus og hagestue. Det ser nå veldig frodig og fint ut - og veldig tropisk
  Ha en fin kveld,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lena. I drivhuset blir det gjerne tropisk med sånne vekster. Delonix regia er nærmest kongen og dronningen i drivhuset :)

   Slett
 6. Så mye flott du har å vise, både ute og inne. Skulle gjerne vært der en tur. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ville vært stas med besøk av "kjente" fra bloggen Liv.

   Slett