torsdag 14. juli 2022

Tropisk i drivhuset.

Sommeren har vært uvanlig dårlig så langt.
Men drivhuset veier opp for regn og vind ute.

Til min store glede kommer en av mine Petrea
igjen med blomster. 
Det er litt overraskende siden den også blomstret
i vinter. Jeg synes den er svært vakker.

Kopsia arborea står med mengder av hvite blomster.


En slyngende Petraeovitex blomstrer også i år.
Det vanskeligste med denne planta er kanskje 
å skrive navnet riktig.
Men for å se detaljene må du nær innpå planta.


I alt regnet ute er det også diverse som blomstrer.
Dette er blomsten på svarthyll 'Black Lace'.
Det mørke bladverket er en fin kontrast til
hvit martagonlilje.12 kommentarer:

 1. Ja, jeg har jo aldri hørt om noen av drivhusplantene dine, men de er flotte, Petrea var jo et navn som går an å huske også :D Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Petrea er jo et fint jentenavn :-)

   Slett
 2. Nydelige sarte blomster i drivhuset ditt. Må være lykke å ha et slikt sted. Svarthyll "Black Lace" ser heldigvis ut til å trives her hos oss også nå, etter at vi har flyttet den fra sted til sted tidligere. Regne gjør det også. Vi har aldri sett Brusdalsvannet så høyt på sommertid før. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi slipper å vanne i hagen i år. Heller mye vann enn for lite.

   Slett
 3. Ja, de er utrolig vakre Martin. Jeg fikk aldri spiring på frøene jeg kjøpte av de. Si i fra hvis du har planter til salgs av den. Den Petraeovitex var helt nydelig den også. Black Lace har jeg tre stykker av her, og jeg er så glad i den planta. Flott med hvit martagonlilje sammen med den. Men den du viser er full av røde prikker. Er den "vanlig" hvit martagonlilje ? Den var veldig fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hvite martagonlilja med røde prikker ble kjøpt hos H.W.Hyde i England for mange år siden. Men den som er helt hvit er sådd. Jeg hadde flaks med den sådden, og det ble forskjellige farger. Men det tok 6 år fra sådd til blomstrende liljer.

   Slett
 4. Du har så mange fine planter, som jeg slet ikke kender. Altså de første du viser, martagonliljer har jeg også, og den røde hyld.

  SvarSlett
  Svar
  1. De 3 tropiske plantene må du ha tålmodighet for å se i blomst. Spesielt Petrea volubilis trengte noen år. Desto mere stas ved blomstring.

   Slett
 5. Hej Martin!
  Det var mycket vackra växter du visar . Den vita krolliljan är fin, har några rosa som har blommat över redan. Black Lace är fin, min ser inte så fin ut, tror den skulle behöva flyttas.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne Black Lace er faktisk en stikling som nå er blitt finere enn morplanta.

   Slett
 6. Hei Martin.
  Jeg ser at dere har hatt en drittsommer i år. Likevel er det så tropisk hos deg. Nydelige planter og rhododendronene liker sikkert alt regnet.
  Hadet godt,
  Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har jo hørt om vær og dårlige klær, men er ikke helt enig i det der. Hvis været er dritt så hjelper det ikke på humøret med fine klær for meg :-)

   Slett