tirsdag 7. januar 2014

Den perfekte vannkanne.

Det er det selvsagt delte meninger om.
Men for meg, med flere rader blomsterpotter foran hvert vindu,
er det viktig å komme til med en lang og slank tut. Håndtaket bør være bak.

Etter mange års trofast tjeneste, sprakk favorittkanna mi pga av et uhell.

Men det var jo bare å kjøpe en ny……..trodde jeg.
Etter å ha vært innom samtlige blomsterbutikker i Trondheim sentrum,
forsto jeg at dette ble vanskelig.
Ingen av butikkene hadde blomsterkanner. Slå den……ikke en eneste av dem.På hytta har jeg den nestbeste blomsterkanna, og den ble hentet hjem.Ved hytta kjørte jeg innom det lokale samvirkelaget,
og der fant jeg det de ikke hadde i Trondheim.
Ei grei, men ikke helt perfekt, vannkanne med slank tut.
Hanken er for høyt opp, og det gir ikke så godt grep.
Derimot er det den smaleste kanna jeg har sett.
Nesten som et strømlinjeformet skip.Jeg har et par andre kanner som er greie også.
Om vinteren står det alltid romtemperert vann klart.Til slutt et par feilkjøp som jeg ikke bruker. Fasongen ble feil for meg.
Vannkanner fra Plantasjen (venstre), og Clas Ohlson (høyre).


13 kommentarer:

 1. Interessant innlegg! Jeg har et par av de 'nest beste' som jeg bruker. De er praktiske :)

  SvarSlett
 2. Her vannes det med en elefantkanne fra Ikea :-) Og som du skriver, det er viktig å komme godt til ! Morsomt innlegg om hverdagens små men viktige avgjørelser :-) Fortsatt fin uke! Nå kommer kulden krypende nedover langs kysten?

  SvarSlett
 3. Den var jo riktig lekker, "den perfekte vannkanne. Jeg har en litt annen i vindusplassen her på jobben. Den ligner den øverste på dine bilder. Den kjøpte jeg på Rema 1000 like borti gaten.
  Ha en fortsatt riktig fin dag Martin :-)

  SvarSlett
 4. Den kannen du har på bilde nr. 2 har jeg også, og i akkurat samme farge. Den er drivhuskannen min. Jeg har et ankepunkt mot den og det er at den tar så lite vann av gangen. Jeg har en 3 liters kanne som jeg bruker inne og den har en sånn lang tut som er helt nødvendig. Så jeg er helt enig med deg at det må en kanne ha. Dessverre forstår ikke produsentene det samme, og gode vannkanner er ikke lette å finne.

  SvarSlett
 5. Den nye kannen din hadde flott design! Rart at ikke blomsterbutikker selger vannkanner.

  SvarSlett
 6. Artig tema! Ettersom vi har delt botanikken i inne- og ute-, der jeg er ute-, har jeg ikke de spesifikke behova du nevner. Bare når jeg skal vanne spirer og frøsådder, og da merkes det sjølsagt, i godt monn! Heldigvis er kona mi slik som deg og finner kanner som har tut som starter langt nede (slik at flytende rusk ikke kommer med) og går i en lang tynn linje ut. Hanken er sjølsagt bak, og så er de meget godt balansert. Hvis hellinga medfører vesntlig forskyvning av tyngepunktet kan det bety døden for spirer og stiklinger: Syndefloden.

  SvarSlett
 7. Ja ...en vannkanne er ikke bare en vannkanne...det finner vi fort ut når den tas i bruk.Utrolig at bomster-butikkene ikke hadde kanner...?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt merkelig. Jeg ble faktisk henvist til Clas Ohlson hos en av blomsterbutikkene. Det var da det ene feilkjøpet (nederste bildet) ble gjort.
   Men jeg tipset dem om at her var det et stort potensiale :-)

   Slett
 8. Hei :) koselig at du stakk innom bloggen min og la igjen ett spor.

  SvarSlett
 9. Hei Martin :)
  Takk for kommentar hos meg :)
  Kjekt for på den måten fann eg denne hyggelege bloggen din :)

  Ha ein fin kveld :)

  SvarSlett
 10. Åhhh vandkander, der er så mange smukke. Ikke alle er gode, ikke alle billige. Glæder mig til at følge din blog.

  Havehilsner Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlett
 11. Har du sett Haws-vannkannene? Viencompagniet og Garden living selger disse på nett. Kanskje litt dyrere enn en kanne fra nærbutikken, men så ser de jo også veldig fine ut synes jeg, i tillegg til at de ser utrolig gode ut. Jeg har ikke prøvd de enda selv, men har tenkt å kjøpe meg en til sommeren.

  http://www.gardenliving.no/categories/vannkanner

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elisabeth, Haws-kanna har jeg ikke sett før. Et kjempetips.
   Den har akkurat sånn utforming som jeg er ute etter.

   Slett