lørdag 30. januar 2016

Drivhus og ekstremvær

Dette er slitsomt.
Uvær etter uvær tordner inn over glasshusene.
En ny liten storm er visst ventet om et par dager. 

Jeg har brukt mange år på å dyrke fram planter
som blir vanskelig å skaffe på nytt.
Mange av plantene er også bytte/gaveplanter
med spesiell betydning for meg.

Ekstremværet "Tor" var forhåndsmeldt med så 
skremmende varsler at jeg tok forholdsregler.

For å sikre at ikke alt går tapt hvis storm og 
orkanbygene klarer å bryte ned drivhuset,
ble diverse planter satt inn i glassverandaen.
Så har jeg noe å bygge videre på hvis det verste skjer. 

I går feldte jeg ei høy furu som sto skummelt plassert.
Toppen på furua kunne rekke fram til huset.


I dag våknet jeg til vindstille, 
og det første jeg gjør er å se om alt er i orden.
Både lysthuset og drivhuset har klart seg igjen.

Inne i drivhuset hilser blomstrende pasjonsblomster 
velkommen som om ingen ting har skjedd på utsiden.20 kommentarer:

 1. Så godt at det gikk bra! En vet jo aldri hvor sånne krefter treffer. Nydelig pasjonsblomst :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pasjonsblomstene blomstrer og blomstrer.
   De er greie planter som ikke krever noe spesielt synes jeg.

   Slett
 2. Jag gjorde likadant när jag vaknade i morse, tittade ut om träd fallit och att taken på ekonomibyggnaderna satt kvar. Inga skador den här gången men det börjar bli tungt med dessa ständigt återkommande stormar.

  Vattenbristen håller också på att bli bekymmersam, får vi ingen snö i vinter kommer det att bli en torr och kämpig säsong i trädgården.

  /Gunilla

  SvarSlett
 3. Så bra at det gikk godt, men jammen godt du var forberedt på det verste. Her er det også vindstile i dag. Kanskje ikke Tor var så ille likevel.
  Ønsker deg en fin lørdag. Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var noen timer med forberedelser for å berge unna diverse.
   Men det er det verdt.

   Slett
 4. Så godt at det gikk bra! Det gjorde det hos meg også, en furu utenfor hagegjerdet brakk i toppen, skulle ønske noen av dem som tar kveldssolen hadde fått samme skjebne! Men drivhuset står! Hilsen Anne-Kristin fra Lykkelig i hagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er voldsomme krefter når trær knekker rett av.
   Huff.

   Slett
 5. Så utrolig fint at det gikk bra! Jeg mistet mitt 12 kvm drivhus under Dagmar i jula 2011, og har ikke drivhus lenger av forskjellige grunner. Men hver gang det stormer, tenker jeg på dere som har et! Men viktig å ta forholdsregler uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker at det gikk galt hos deg.
   Det er motløst å måtte begynne på nytt igjen.

   Slett
 6. Hei Martin! Godt å høre at du ikke fikk skader av stormen! Her har det også gått bra :-)) Kun noen fuglematere som må henges på plass igjen. Det ser så deilig ut med alle de lekre plantene du har i drivhuset ditt :-)) Du har liksom sommer hele året?! Fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å gå inn i en grønn verden midt på vinteren.
   Det oppveier redselen for at stormen ødelegger drivhuset.

   Slett
 7. Så fint at alt gikk bra, det er skikkelig nervepirrende med drivhus når det blåser sånn. Vi slapp unna den verste vinden her i Haugesund denne gang, jeg har fortsatt plater på drivhuset etter Nina. Ting tar litt tid.:)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, det blir så mye ekstra prakk hvis det går galt.

   Slett
 8. Huff a meg - det er stress med sånt ekstremvær! Du har bygd bra drivhus siden det har tålt det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde vinden i tankene da jeg bestemte meg for dette drivhuset. Men allikevel er det skummelt.

   Slett
 9. Så godt at alt gikk vel. Kan være lurt å ta ned trær som truer husene. Nærmeste nabo hos oss fikk ei stor furu inn på parkeringsplassen sin fra nabotomta - 10 cm fra taket over soverommet deres. Glad for at plantene dine har hatt det så bra. Ha en fin søndag. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lenge tenkt at det treet burde sages ned, og stormvarslet gjorde at ord ble til handling :)

   Slett
 10. Så bra at du slapp unna uværet med drivhuset i god behold! Mitt står demontert i kjelleren, for det ble tatt av storm i fjor. Det skal bygges opp igjen av langt sterkere materiale, for det er for spinkelt for værforholdene her. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er trist når det går galt.
   Jeg har vennet meg til en morgenrunde i "jungelen", og det er en fin start på dagen.

   Slett