søndag 31. januar 2021

Aktivt drivhus om vinteren.

 Akkurat nå er det lite som minner om sommer.
 

 
Men snømåking er grei nok trim om vinteren.

 
Inne er det vanlig aktivitet med plantestell.
Frøpottene vokser opp, og må etterhvert oppdeles.
Dette er Fargeginst (som er avbildet i forrige innlegg).
Nå er den ene potta blitt til ni kraftige staudepotter.

 Ei potte med Fagerfrøstjerne har spiret, og blir fin tror jeg.


En aprikosfarget stokkrose ble sådd allerede høsten 2020.
Nå er de blitt sånn, 
og står kjørlig for å unngå slengete vekst pga for lite lys.

Jeg legger inn et bilde lånt fra nettet av stokkrosen, 
og nettstedet har jeg påført bildet.


Jeg tar med årets første Eranthis i blomst.
Den vårblomstrene planta står her sammen med Lapageria 
som jeg har vist bilder av mange ganger allerede.
Klokkeblomsten gir seg ikke, og har blomstret i månedsvis.
 

23 kommentarer:

 1. Så vakre vinterbilder du viser, og spsielt det av drivhuset med lys i. Jeg har spurt deg før tror jeg, men spør igjen. Hvor kjøpte du ditt drivhus? Det ser så solid ut. Jeg skal en gang bytte ut mitt, så det er derfor jeg spør. Erantis i blomst ser veldig vårlig ut! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var uten internett i går pga fare for lyn og torden. Ei svært mørk uvær-sky kom sigende, og klok av skade tok jeg ut ruteren.
   Både drivhuset og lysthuset er kjøpt av Gartnerteknikk i Bergen. De satte også opp husene.
   Jeg er veldig fornøyd med valget, og drivhuset er "forsterket" med en innvendig skillevegg for å kunne ha to temperatursoner. Veggen har skyvedør. og tar ikke opp ekstra plass. Takvinkelen er også brattere enn du ser på mange drivhus. Det bestemmer du selv. De lager det du ønsker. Anbefales.

   Slett
  2. Den bratte takvinkelen er jeg veldig glad for akkurat nå. Snøen glir mye letter av enn den ellerst ville gjort.

   Slett
 2. Drivhuset ser så fint ud i sneen med lys :-) og indenfor er der godt gang i potterne.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Lene, det synes godt i mørket.
   Det kan jo igrunnen ikke bli nok lys til plantene i mørketiden

   Slett
 3. Hej Martin
  Tak for kommentar hos mig, det ser ud til, at du har en spændende blog. Vi er ikke så mange tilbage, der laver indlæg, derfor vil jeg linke til din blog.
  Skønne billeder du har taget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nå vært inne på lenken til dine rhododendron. For en fantastisk samling av min favorittbusk :-)
   Oppsettet på bloggen min er endret, men jeg prøver å legge deg til "Utenlandske blogger"

   Slett
 4. Hvor er der dog smukt hos dig med al den sne, og drivhuset ligger som en eventyrlig lysende stjerne midt i det hvide. Kan godt forstå du drages mod den grønne verden inde i det flotte drivhus - og der sker jo noget hele tiden. Hyggeligt med grønne spirer nu og en enkelt erantis!
  Jeg fandt også en erantis i kolonihaven i går, så det går fremad.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er mer enn nok snø nå. Vakkert javisst, men den må måkes også :)

   Slett
 5. Ååååååh, hvor er det smukt med drivhuset med lys og grønne farver midt i den hvide sne. Det giver et helt sug i maven efter sommer.
  Du er nu også flittig i drivhuset :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Lyset og blomsterduften i drivhuset om vinteren er super medisin mot vinterdepresjon.

   Slett
  2. Endnu mere: "Ååååååh!" Dufter der også. Det må være himmelsk.

   Slett
  3. Det er Passiflora alata som har gitt mest duft i det siste. Hver blomst står ikke så lenge, men jeg har stiklingsformert planta og det gir mange duftende blomster.

   Slett
 6. Så fint drivhuset ditt er, og koselig med lys i vinduene. Mitt drivhus er et kaldt ett, så der er det ingen aktivitet nå (bortsett fra at jeg var innom i går og la litt snø i noen av pottene jeg sådde i høst). Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter 6-7 år med lys og vinterdrift i glasshuset ville det blitt veldig mørkt og drist her. Savnet etter "en grønn verden" om vinteren ville også blitt merkbart.

   Slett
 7. Hej!
  Vilket fantastiskt växthus du har. Det ser så inbjudande ut, där det lyser, mitt i snön. Det var en vacker färg på stockrosen, en växt som jag gärna odlar. Kanske skall jag sätta frön, tänkte att det var för tidigt.
  Hälsningar /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sådd denne stokkrosen i to omganger. Først den jeg la ut bilde av, og i tillegg sådde jeg 10 frø i begynnelsen av januar. Men bare 4 frø spiret nå også. Totalt blir det 8 planter, og det er nok :)

   Slett
 8. Mye snø du har! Er så fint å se den grønne oasen i snøen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bitende kaldt for tiden, og jeg har to vedovner inne i boligen. En på kjøkkenet og en ovn i stua. Egen ved er jo gratis, og dermed reduseres strømutgiftene for å holde drivhuset i gang.

   Slett
 9. Wow! Otroligt läckert med ditt frodiga växthus upplyst med snö runt. Det ser ut som om nåt utomjordiskt landat i trädgården :D.
  Ha det gott
  /Anette

  SvarSlett