lørdag 24. desember 2022

Julen 2022


I det siste har dagene gått med til å hugge ved.
Men nå er det juleaften,
og vedhugging blir satt på vent.

I dag blir det besøk av denne gjesten.
Han er allerede på vei inn i fjøset.
God jul til alle besøkende på bloggen.

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk, og fredelig og god jul ønskes til deg.

   Slett
 2. God jul til deg også, Martin! Håper at nissen har med noe fint 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Nissen hadde med så mye at jeg må ta i bruk denne dagen også for å åpne alt :-)

   Slett
 3. Et herligt billede du har fanget af julenissen på vej ind ad døren i al stilfærdighed. Dejligt som julen kalder på lysten til at lege og glemme alt det alvorlige i verden omkring os - og du kan roligt lade økse og sav stå og hvile sig i brændeskuret:-)
  En rigtig god jul til dig og dine!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nissen prøvde å lure seg inn uten å bli sett, men han var jo ventet, og ble knipset da han kom.

   Slett
 4. God jul til deg Martin! Det var så overraskende og triveleg å møte deg på julemessa i Foldfjorden :-) Takk for alle fine innlegg du har delt med oss i løpet av året. No blomstrer orkideen Rossioglossum grande med seks store blomster her hos meg. Eg prøvde å sette inn eit bilde her i kommentaren, men det funker visst ikkje så lett :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var trivelig å møtes igjen. Jeg googlet orkidé rossioglossum, og den ser jo fantastisk ut.

   Slett
  2. Det er bra for oss plantefolk at strømprisen har gått litt ned dei siste dagane, men på nyåret må ein kanskje vere forberedt på at prisen stig igjen. For første gong skal vi få strømstøtte for desember måned, men det gjelds ikkje for hus nr to, kor plantane mine står om vinteren. Blir det for ekstremt med kulde og prisnivå, har eg spekulert på å flytte alt rukkelet inn i bolighuset - men det kan bli ein vel komplisert og dristig flytteaksjon :-)

   Slett
  3. Hm.........hvis det ikke gjelder for hus nr to, så har du kanskje flere målere på eiendommen. Eller hva ?
   Jeg har kun en måler både for galleriet og hovedhuset. Det ble gjort lenge før strømmen tok av prismessig. Men er jo glad for det nå.

   Slett
  4. Ja, du kan vere glad for at alt er på ein måler. Eg tenker da særleg på det strømkrevende drivhuset ditt. Hos meg har det bestandig vore ein eigen måler i det andre huset, ein tidlegare driftsbygning. Det kan til tider vere ein fordel når ein har ei registrert virksomheit, ettersom momsen kan trekkes ifrå i regnskapet.

   Slett
  5. Ok. Da var det som jeg trodde. Her har fjøset alltid vært sammen med hovedhuset på en måler, og dermed ble det naturlig å fortsette med galleriet og glasshusene på samme måleren. Det er drivhuset som trekker strøm hos meg ja. Inne bruker jeg vedfyring både på kjøkken og stue.

   Slett
 5. God jul for deg og dine Martin.
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 6. Det er deilig når julefreden senker seg, og alt som skal gjøres er gjort. Vi har vært på fjellet i år, og det var enda mer avslappende enn å være hjemme, men nå er vi tilbake til høljregn og grønne plener. Ha en fortsatt fin jul, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingeborg. Hos meg er det nå litt utprøving av nye frøsorter til sesongen 2023. Noen har allerede spiret.

   Slett