onsdag 6. november 2013

Rødsprit mot lus.

Denne oppskrifta fikk jeg av gartneren på jobben.

6 dl vann
1 dl rødsprit
Noen dråper grønnsåpe
Etterfyll 3 dl vann
Rist flasken forsiktig

Fylles på ei sprutflaske,
og spray 4-6 ganger med en ukes mellomrom.

Blandingen kan gi skade på planter med ru og hårete bladverk.

( Bruk for all del ikke White sprite. Det er gift for plantene. )


Jeg har slitt med lus på planterommet, og holder på med denne behandlingen nå.
Det ser svært lovende ut etter kort tid.
Andre skadegjørere vil også mislike å bli sprayet med rødsprit antar jeg.
Jeg legger på litt farge med denne jordorkideen, Spathoglottis plicata.
Den står fortsatt med blomster, og det har den gjort i hele sommer.7 kommentarer:

 1. Så flott jordorkideen din blomstrer fremdeles!
  Lus er noe herk, spesielt innendørs. Har hørt om rødspritblanding før, men ikke prøvd det selv. Godt å høre om din erfaring. Kom gjerne med oppdatering seinere. Jeg er spent på om det virkelig klarer å ta knekken på lusene på lang sikt.

  SvarSlett
 2. Ja, jeg har også brukt denne oppskriften mot lus. En må bare gjenta den ganske ofte, og det med fare for at noen planter ikke tåler det. Jeg gjorde det i vår på blodbeger,og noen av de døde. Flott orkide du har!

  SvarSlett
 3. Takk for lusoppskrift! Håper jeg slipper å prøve... noe jeg sikkert ikke gjør. Hadde i alle fall lus i fjor. Nydelig orkide!

  SvarSlett
 4. Så vakker orkide:) Lykke til med luseknekkingen.

  SvarSlett
 5. Takk for tips. Rødsprit var nytt for meg. Har brukt grønnsåpe og bakepulver sammen med vann. Hadde nettopp en runde, som heldigvis gikk bra. Lykke til du også. Nydelig orkide.

  SvarSlett
 6. Hei Martin !
  Nydelig orkide du har bilde av.
  Jeg lurer på om denne guffa funker på spinnmidd også ? Og om en phalaenopsis orkide vil tåle den. Jeg har dyppet den i svakt grønnsåpvann og skylt den etterpå, men hvis ikke det virker får jeg prøve med sterkere saker.
  Beste hilsen Kari på Nordmøre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kari.
   Jeg vet det har god effekt mot lus, men er usikker på spinnmidd.
   Det er ikke annet å gjøre enn å prøve seg fram tror jeg.

   Slett