fredag 18. april 2014

Drivhus fra hagemessa.

Drømmen om et drivhus skal snart realiseres.
På hagemessa var det greit å sammenligne kvalitetene.

I min vindutsatte hage må det tåle naturkreftene,
og jeg prioriterer det solide framfor de aller vakreste.

På bildene er huset inntegnet i rett målestokk 4 x 5,5 m.
Høyden blir 3,5 meter. 17 kommentarer:

 1. Gratulerer! Det blir både stort og flott! Måneskinnslampe i taket til og med.
  Du kan bare glede deg! Her kan du ha mange spennende planter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde drivhuset i bakhodet da jeg kjøpte måneskinnslampa. Det er morro å drømme litt.

   Slett
 2. Så gøy da! Ja, en må tenke på naturkreftene, så det er viktig at det er solid og at det støpes fast i bakken. Du kan bare glede deg, ja!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette blir som trippel juleaften :-)

   Slett
 3. Gratulerer Martin.
  Det kommer til å bli helt topp! Jeg likte de sprossene øverst og det halvrunde vinduet i mønet! Det står skikkelig fint i stil med huset. Og måneskinnslampe i taket kommer til å gjøre det flott både som drivhus og hagestue. Du er forresten skikkelig flink å tegne De hønsene og hanen hadde jeg stor sans for!
  Ha en fortsatt fin påske.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er akkurat de vinduene du nevner som gjorde utslaget. Pluss at det er solid.

   Slett
 4. Ingenting slår gleden ved å bli eier av et drivhus:) Det kommer sikkert til å bli superfint:)

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg er det litt uvirkelig. Jeg har ventet så lenge :-)

   Slett
 5. Gratulerer med drivhusplanene! Som du kanskje husker, så mistet jeg mitt i en storm, så å tenke kvalitet fremfor pryd er jeg helt enig i! Jeg gleder meg til å se hva du velger.
  Ha ei fortsatt fin påske, Martin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bildene av drivhuset ditt i ruiner er noe som fester seg på netthinna. Et mareritt for oss hageglade. Huff !

   Slett
 6. Gratulerer, Martin! Dette er som både julaften og syttende mai på en gang. Det blir spennende å følge med på hvordan du klarer å drive frem de sjeldne sydlandske vekstene dine her. Å det du sier om å drømme..... det er helt nødvendig og eksistensielt for menneskerasen... så drøm i vei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om det er mulig, men tanken er å ha det "drivhusvarmt" hele vinteren igjennom. Nettopp med tanke på sydlandske vekster.

   Slett
  2. Vi har klart å holde noen grader pluss i vårt nye drivhus i vinter, fordi vi har sitrontre der. Jeg tenker at det er fullt mulig å holde den varmen og lyset man vil, og det koster ikke så skrekkelig mye ekstra i strøm.

   Slett
 7. Gratulerer med realisering av drivhusdrømmen! Det vil nok bringe deg mange gleder fremover! Vi har også valgt kvalitet når vi valgte drivhus pga vinden ved kysten. Det har ridd av både stormer og en orkan, så nå føler vi oss trygg :) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et hus av glass, og de voldsomme storm og orkanbygene her ute har bekymret meg. Da er det fint å høre at det går bra hos dere.

   Slett
 8. Heldige deg! Dette er en drøm vi også bærer på :-)) Kanskje ikke realiserbar i år, men helt sikkert en vakker dag :-)) Hvilket merke har du valgt? Vi bor jo også ganske værutsatt til, så det kan være greit å vite?! Og du, hvor finner du alle disse flotte måseskinnlampene henne?! Jeg skulle gjerne sitte i et glasshus i sånt måneskinn. Helt enig i at det ville være helligbrøde å sett strøm i en sånn =O Fortsatt god vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Firmaet heter Scan Pro, og de holder til i Larvik. Men du bor jo i Bergen, og Gartnerteknikk forhandler de samme produktene.
   Måneskinnslampene fant jeg på Finn, og kombinerte måneskinnskjøp med hagemessetur.

   Slett