fredag 23. september 2016

Komfyren. Kjøkkenets sjel.

Den ble kjøpt på slutten av 50-tallet,
og har vært i bruk helt til våren 2016.
Man da var det slutt. Den ville ikke mere.

Servicemann ble tilkalt for å prøve og berge den.
Men det lot seg ikke gjøre.

For meg var den selve midtpunktet i kjøkkenet.
Ingen nymotens komfyr med allverdens finesser 
kan erstatte den gamle sliteren.Jeg tok en runde for å se hva som fantes av komfyrer.
Jeg ønsket en helt enkel komfyr med grill.
Men uten varmluft og sort topp.

Varmluft har jeg hatt i flere ti-år i byleiligheten.
Men det ble ikke brukt, og valget falt på denne.
Den har akkurat det jeg trenger.Potetene ble satt i seneste laget i år.
Derfor har jeg ventet helt til nå med å ta dem opp.
På impuls ble det økologisk dyrking
med tang som gjødsel. Pluss noe hønsegjødsel.

Det var 30 stk halvvisne Pimpernell poteter,
med alt for lange groer, jeg satte ned.

Men resultatet ble 22 kg fine poteter. 
Morro at det vil seg. Det er mye blomstring både ute og inne,
og jeg tar med et par bilder fra drivhuset.


8 kommentarer:

 1. Så hyggelig å se den gamle komfyren som har vært i bruk hele denne tiden. Vi har også en slik komfyr fra den tiden, men den har ikke vært brukt på 40 år. Har bare ikke råd til å kaste den. Den står i kjelleren på hytta og venter på at vi skal finne "en plass i solen" for den :) God helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var besteforeldrene mine som kjøpte Elektra komfyren, og den hørte på en måte til her.
   Elektra må ha vært et kvalitetsmerke. Jeg har hatt Elektra vaskemaskin som holdt i 35 år.

   Slett
 2. Synd at den gamle ikke ville mer da! Jeg har faktisk nesten samme ovn som deg bare at min har varmluft og keramisk topp. Er veldig fornøyd med den. Bra avling av poteter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Komfyren (og jeg) er nok litt gammeldags.
   Det er ikke mange som vil ha komfyr med plater lenger.

   Slett
 3. Det er rart med det, man venner seg med og blir lit glad i disse gamle traverne av noen hvitevarer :-)) Her kom det inn nymotens saker for mange år siden, og vi er forsovvidt veldig fornøyde med nyanskaffelsen også :-)) Fin helg i trøndelag!

  SvarSlett
  Svar
  1. "Gamlingen" hadde ikke grill, og det blir veldig greit til juleribba :-)

   Slett
 4. Så flotte poteter! Men trist med den gamle komfyren! Jeg har en gammel Rex i kjøkkenet på naustet, som jeg er veldig redd for å miste! For to år siden mistet jeg en tolv år gammel Gorenje, i gammel stil med fire plater og uten varmluft i kjøkkenet i huset. Håpet jeg skulle finne noe lignende, men dengang ei. Så jeg endte opp med en Gram med glasskeramikktopp!!! Jeg savner gode gammeldagse kokeplater:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nesten bare keramikktopper å få kjøpt, så jeg hadde vel flaks som fant akkurat det jeg ønsket.
   I tillegg var den nedsatt til bortimot halv pris.
   Jeg ville gladelig ha betalt full pris for den :-)

   Slett