onsdag 27. februar 2019

Fylte snøklokkerDe fylte snøklokkene er ekstra fine.
Men de er litt blyge, og vender hodet ned. 
Så jeg var frekk, og tittet "oppunder skjørtet" på dem.
Jeg har plantet noen doble Eranthis også,
men det er bare de enkle som vil blomstre.


I vinduskarmen er det den fylte hippeastrumen 'Alfresco' 
som gjør mest av seg.
Den ble kjøpt på Rema, og kostet  kr. 20,-  etter jul i 2017.
Jeg prøvde å få gjenblomstring jula 2018, men bommet litt.
Bare dem blomstrer så er det helt greit for meg.Våren i drivhuset har pågått ganske lenge allerede.
og dette er frøplanter av kuleamarant (Gomphrena).
I bakgrunnen har fjorårsplantene ikke gitt helt opp.Som mange andre, har også jeg sådd blodbeger. 
Her er ei årspotte foran en blomstrende fjorårsplante.


Men fjorårsplantene begynner å bli slitne nå,
og jeg skal takke dem av med å klippe ned.

4 kommentarer:

 1. Fylte snøklokker er min favoritt blant de, men de trives dessverre veldig dårlig her. Så flotte blodbeger du har! Jeg har sådd nye som akkurat har spirt. Alt for sent, men det får bare bli sånn i år. Det er kaos overalt her nå, så frøsåing kommer i annen rekke. Nydelig amaryllis også. Skikkelig høyde på den! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sådde blodbeger veldig tidlig i år. Rett før jul 2018 faktisk.
   Frø fra to blomster ble til mange planter. Mere enn jeg trodde,
   men det er greit med mange potter.

   Slett

 2. Hei! Flotte vekster du har! Jeg fant bloggen din via Hagepraten da jeg søkte etter Pumeria. Jeg har blitt så fascinert av denne planten. Ser du har noen fine eksemplarer. Har du tilfeldigvis en stikling/avlegger for salg? Evt. Om du vet hvor jeg kan få tak i? Har forsøkt å plante frø uten å lykkes. På forhånd mange takk! :) Tine

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med stikling av plumeria Tine.
   Mine planter døde for flere år siden i forbindelse med flytting. De var frøsådd med frø som jeg kjøpte på et utenlandsk nettsted, men jeg husker ikke fra hvem.
   Det er mange steder du kan kjøpe frø av plumeria. Bare søk etter 'plumeria seeds' så finner du garantert mange steder å kjøpe den.

   Slett