torsdag 25. april 2024

April 2024

 Det har gått en måned siden jeg skrev noe,
og det er mye å velge i av planter som spirer.
Hva skal jeg velge er min første tanke.

Så jeg starter med noe av det enkleste.
Et blomstrende lerketre er ikke det første man
legger merke til. Men på nært hold er den flott.


Nykommer i hagen er Bjørnestjerne (Camassia leichtinii).
Jeg kjøpte løkene så seint på høsten at jeg planet dem
i potter. De sto i kjelleren i vinter, og er tatt opp nå.


En ny rhododendron 'Elizabeth Lochart' står også i potte.
Men jeg viser i tillegg et eldre bilde fra hagen.
Det røde bladverket er flott synes jeg.


Inne i drivhuset har Petrea volubilis blomstret i lang tid.
De vakre blomstene har hatt besøk av humler.

 
Det er sådd diverse stauder og sommerblomster.
Dette er Echinacea (Praktsolhatt 'Magnus').


Ved husveggen er keiserkroner i ferd med å åpne seg.


Echium fastuosum ('Pride of Madeira') kommer med
blomst for første gang. Den er jeg spent på.


Tilslutt tar jeg med en gammel Crinum moreii.
Den er veldig forvokst, men er fin når den blomstrer.


12 kommentarer:

 1. Hej Martin!
  Så mycket fint du har i växthuset. Kottarna till lärkträdet är mycket dekorativa. Camassia har jag köpt lök till någon gång. Har inget minne av att jag har sett dem i rabatterna. Den är fin. Jag har sått solhatten White Swan, har inte sett dem gro, så det kanske inte blev något. Solhattarna är fina, men stannar inte kvar så länge hos mig. Vi har det fortsatt ganska svalt, så jag väntar på värmen.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Maribel. Det er kaldt om nettene her også,
   og plantene blir tatt inn om kvelden.

   Slett
 2. Hei Martin

  Petrea er så vakker! Den har en nydelig farge på blomstene. Camassia har jeg aldri prøvd. Flotte keiserkroner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Camassia ser veldig lovende ut, og tanken er å plante dem ut i hagen etterhvert. Keiserkronene har stått på denne plassen i mange år, og blomstrer litt hvert år.

   Slett
 3. Camassia har nok en chance for at kunne trives i din have, og den er så fin i farven. Også dine kejserkroner ser flotte ud, men de første billeder af lærk i blomst er nu det fineste i dag! I drivhuset er der altid så meget spændende i gang.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg Ulla. Lerketre med knall røde blomster er flott.

   Slett
 4. Ja Elisabeth Lochardt er flot med det røde løv, jeg havde den på Samsø, men jeg tror, den stod for skygget, for løvet blev ikke rigtig rødt. Spændende med din Echium fastuosum. Måske får vi blomsten at se.

  SvarSlett
  Svar
  1. Echium fastuosum er flott på nettbilder, og det blir stas å få se den i blomst.

   Slett
 5. Har ikke lagt merke til at lerketreet har så tine blomster. Tror jeg må ta en tur i skogen og se etter. Petrea volubilis er bare helt nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen blomster på Petrea ble besøkt av humler, og kanskje lykkes de bedre med bestøving enn jeg gjorde.
   Den beste måten å lage nye planter er ved stiklingsformering synes jeg. Jeg har prøvd å kjøpe nye frø, men de ville ikke spire. Stiklingene fra egne planter tar lang tid for å rote seg, men blir tilslutt.

   Slett
 6. For et fascinerende lerketre, det har jeg aldri sett før. Har en nabo som har en lerk, så nå må jeg sjekke hvordan det ser ut på nært hold. Ha en fin uke, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin farge på blomstene. Jeg har ikke sjekket hvordan treet ser ut nå. Kanskje var blomstringen veldig kortvarig.

   Slett