søndag 16. juni 2013

Litt av hvert.


Ville du avlivet katta eller bikkja di på denne måten ?
Neppe.

Neste gange det kommer ei rotte inn i kjelleren,
vil jeg se om det finnes andre måter å bli kvitt den på.
Rottefella har klappet igjen over nesa på dyret, og rotta har hatt en fryktelig dødskamp.
Ringen av blod taler sitt tydelige språk.
Et litt mere stemningsfullt bilde av morgenflyet mot soloppgangen.
Dette er gamle reiseminner fra Liberia i Vestafrika.
Faktisk var jernstengene ganbar valuta langt opp mot vår tid.
Kissi penny eller kissi money ble brukt side om side med vanlige penger.

Kissi penny

4 kommentarer:

 1. Så flott at du skriver om nettopp det med avliving av skadedyr. Vi har gjort de samme refleksjoner her etter at en mus ikke var død i fella og hadde lidd i flere timer. Jeg bestilte en musefelle fra PETA i USA, og den heter human musefelle. Kanskje det finnes sånne for rotter også. Jeg fanger mus og slipper de ut igjen, gjerne noen kilometer unna. Da finner de ikke veien til huset igjen.

  Vakkert bilde av soloppgangen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har vi det til felles at jeg drev og fanget huggorm for å kjøre dem bort tidligere.
   Det er jo et nyttedyr selv om det ikke er spesielt hyggelig å ha den i nærheten av huset.
   Det nytter ikke lengre med hund. Bisken vil jo snuse på absolutt alt.

   Slett
 2. Hei Martin! Huff, men viktig innlegg - vi er jo bare sååå vant med at alt ordner seg bare vi trykker på en knapp, men enkle løsninger er ikke alltid optimalt. Jeg har nok mus i feriehuskjelleren, men de løper ut om våren, og da har jeg hele sommerent til å prøve å tette evt hull sånn at de ikke kommer inn igjen. Men - nesten litt brutalt det, også...

  Flott flyavgang - er du så tidlig oppe? Sånne motiver går jeg nok glipp av, så da er det fint at du deler :)

  Ha en fin, ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sitter ofte med kaffekoppen min og venter på at sola skal stå opp jeg :)

   Slett