lørdag 12. oktober 2013

Blomsterlys

Så er alle 5 plantelys startet for vintersesongen.
Doble lysrør gir plantene hjelp til å klare vinteren langt bedre,
og det er trangt om plassen.
En hvit nattblomstrende epiphyllum har svært kort blomstring.
Blomsten varer kun ei natt, og blomsten fallt sammen i morges.Mens blomstringen hos Mastevallia coccinea holder seg lenge.
To blomster har nettopp åpnet seg, mens to knopper enda utvikler seg.
Den skarpe rødfargen lyser opp i høstmørket.


7 kommentarer:

 1. Så flott belysning du har til plantene dine! Så trist at den epiphyllumen bare blomstrer en natt, for den var vakker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Epiphyllumen overrasket meg med å være en annen sort enn jeg først trodde. Det er enten E. strictum eller Epiphyllum hookeri.
   Det er vanskelig å se forskjell på dem synes jeg.

   Slett
 2. Hva slags temperatur har du der plantene bor - eller har du flere plasser med forskjellig temperatur? Liker planter som fortsetter å blomstre inne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flere rom med forskjellige temperaturer.
   Mastevalliaen har hengt ute i hagen i sommer, og blomstret ute. Knoppene som blomstrer nå ble også dannet mens den hang ute. Så den henger i et rom hvor temperaturen er 12-13 grader for at innelivet skal bli mest mulig lik utetemperaturen.

   Slett
 3. Hei Martin! Flott den epiphyllum'en ja. Er den en slags nattens dronning? Ser frodig ut under plantelysene. Jeg lurer på om alle har stått inne hele sesongen, eller hvordan du unngår småkryp fra hagen hvis de har stått ute?
  Nyt søndagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Av plantene på disse bildene er det kun orkideen som har vært ute i sommer, og den er det ingen problemer med. Den har hengt oppe i et tre.
   Denne epiphyllumen blir ikke kalt for Nattens dronning, men blomsten kan minne om det.

   Slett
 4. Det ser ut til at det er trangt om saligheten under lysrørene dine. Du har mange planter som trenger en "plass i solen". Ekstralys om vinteren er nok en av grunnene til at du får så mange spennende planter til å trives så godt hos deg.
  Nydelig epiphyllum! Orkideen er jo helt spesiell med de vakre røde blomstene.

  SvarSlett