søndag 27. november 2011

1. søndag i advent.

Det skal den ha, vinteren.
Stort bedre kunne den ikke ha timet sin ankomst.
I går var det snøfritt,
og min Ornäsbjørk ( Betula 'Dalecarlica' ) sto fritt og luftig.Jeg knipset et par bilder fra utgangsdøra,
før jeg fortsatte med å klargjøre vårens ankomst i stedet.
Det er mye triveligere.
Tulipa "Abu Hassan"

5 kommentarer:

 1. Fikk dere snø altså? Her var det nede i 2 grader på det laveste i natt, men nå er det 7 igjen. Det som er bra med snø er selvfølgelig at det beskytter plantene mot frosten og så blir det så mye renere og lysere ute. Ellers er jeg bare glad for at vi slipper å måke enda.

  Ser laurbærtreet ditt i forrige innlegg, så artig at det blomstrer. Klarer det seg ute hos deg, eller tar du det inn om vinteren?

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Vi fikk snø som la seg i går.
  Men i dag er den i ferd med å regne bort igjen.
  10-dagersvarselet er bare mildvær, og glad er jeg. Jo eldre jeg blir, jo mere misliker jeg snøen. Den er pen å se på, men ubehagelig å leve med. Glatte og til dels ufremkommelige veier er enda et minus med snøen.

  Laurbærtreet er nykommer hos meg i år, og jeg tar ingen sjangser med treet. Så det står inne ved ca 10 grader.

  SvarSlett
 3. Jeg satt noen potter med tulipaner i kjøleskapet for 2 månender siden, for å prøve å 'force' de og få blomster i Februar. Antakelig er det ikke enkelt, så vi får se om jeg skal lykkes. De begynner å utvikle seg nå, og kan tilfeldigvis komme ut av kjøleskapet på Nyttårsaften, så det blir litt festlig. Uheldigvis har jeg glemt sorten.. Vær så snil og tips meg om du har lykkes!

  hilsen, i-monkey

  SvarSlett
 4. Joda IM.
  Dette har jeg faktisk lyktes med mange ganger.
  Senest i fjor med tulipaner kjøpt på salg i desember.

  Den vanlige årsaken til at det blir dårlig resultat er for høy temperatur (og derved for tidlig spiring mens dagslyset er dårlig).

  Jeg oppbevarer dem i kjelleren (kjøleskap er like bra). Når de spirer må de ha så mye lys som overhodet mulig, og fortsatt lav temperatur.
  Ellerst blir de bare lange, tynne og bleke.

  SvarSlett
 5. Aha, takk for det Martin! Jeg trenger vel tilleggslys i Januari da. Og om det forandrer seg ikke snart, blir lav temperatur lit vanskelig også. ;)

  SvarSlett